- XML
- اصل مقاله 1.46 M
- فایلهای تکمیلی/اضافی
- 1.pdf
چکیده
هدف: تعداد زیادی از کشورها در حال پیادهسازی استانداردهای حسابداری بر مبنای تعهدی در نهادهای بخش عمومی خود هستند. بهمنظور پیادهسازی موفق باید با نگاهی واقعبینانه به ظرفیتها و وضعیت موجود توجه شود. هدف این پژوهش بررسی وضعیت پیادهسازی استانداردهای حسابداری مصوب سازمان حسابرسی در نهادهای بخش عمومی جمهوری اسلامی ایران و تعیین شکاف بین وضعیت موجود با وضعیت مطلوب میباشد.
روش: در این پژوهش، عاملهای اثرگذار در پیادهسازی استانداردهای حسابداری بخش عمومی، شناسایی و از طریق پرسشنامه مورد نظرخواهی خبرگان و صاحبنظران شاغل در نهادهای بخش عمومی کشور قرار گرفته است. در پرسشنامه طراحی شده، از خبرگان خواسته شده است وضعیت موجود عاملهای مؤثر در پیادهسازی استانداردهای حسابداری مصوب سازمان حسابرسی در نهادهای بخش عمومی کشور را با در نظر گرفتن میزان اهمیت این عاملها، ارزیابی کنند. پاسخهای دریافتی با بهرهگیری از روش تحقیق دلفی فازی و استفاده از آزمونهای مناسب آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: یافتههای پژوهش بیانگر این است که طبق اجماع نظر موافق خبرگان، عاملهای اثرگذار در پیادهسازی استانداردهای حسابداری بخش عمومی ایران از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و در تمامی موارد بین وضعیت موجود (آنچه هست) با وضعیت مطلوب (آنچه باید باشد) تفاوت معنادار وجود دارد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش، نهادهای بخش عمومی کشور میتوانند با برنامهریزی دقیق و رفع نقاط ضعف موجود پیادهسازی استانداردهای حسابداری، در مسیر کاهش شکاف وضعیت کنونی با وضعیت مطلوب و پیادهسازی موفق این استانداردها حرکت کنند.
دانشافزایی: یافتههای این پژوهش میتواند به کسب شناخت نقاط ضعف و قدرت پیادهسازی استانداردهای حسابداری و مشخص کردن نیازهای نهادهای بخش عمومی کشور برای تدوین برنامه و اجرای موفق فرایند گذار بهنظام حسابداری جدید کمک کند.