چکیده
هدف: هدف این پژوهش به بررسی تاثیر عقاید، تعهد و بازخورد بر سودمندی سیستم حسابداری و مقاومت در مقابل تغییر می باشد.
روش: روش تحقیق حاضر شبه آزمایشی است. برای بکارگیری حجم نمونه مناسب، از جداول کوهن استفاده شده است. به منظور انجام این پژوهش، از یک محیط آزمایشگاهی، با همکاری 62 دانشجوی حسابداری و مدیریت،طی نیمسال دوم سال تحصیلی 1402-1401 استفاده شد. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس مرکب و یک طرفه وهم چنین آزمون کای مربع صورت گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داده است که قضاوت افراد در مورد سودمندی سیستم های بهایابی تحت تاثیر تعهد آن ها نسبت به سیستم انتخابی قرار دارد. هم چنین افراد از دانسته های خود در جهت حمایت از سیستم مدنظر خود، استفاده می کنند. در نتیجه، افراد متعهد حتی زمانی که با بازخورد منفی مواجه می شوند در مقابل تغییر سیستم ، مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. علاوه براین، نتایج نشان می دهد که افراد می دانند که قضاوت آنها باید عینی باشد، اما قضاوت آن ها به طور ناخودآگاه تحت تاثیر تعهدشان خواهد بود.
دانش افزایی: این مطالعه درمرحله اول شواهد جالبی پیرامون تاثیرگذاری عقاید افراد و تعهد آن ها بر روی قضاوتشان در مورد سودمندی یک سیستم بهایابی نشان می دهد. همچنین در مرحله دوم نقش بازخورد را برروی مقاومت افراد در مقابل تغییر سیستم، مورد سنجش قرار می دهد. یافته های این پژوهش می تواند در درک نحوه ی قضاوت افراد و مقاومت آن ها در مقابل تغییر تاثیر گذار باشد.
کلیدواژهها