چکیده
هدف: با توجه به اینکه وجود یک حسابرسی با کیفیت همواره از دغدعههای نهادهای ناظر و استانداردگذارن بوده است، هدف از مطالعه حاضر مروری بر پژوهشهای شکاف آموزشی و بررسی رابطه آن با کیفیت حسابرسی است.
روش: این پژوهش از نوع کمی و در دسته مطالعات توصیفی قرار میگیرد. برای جمعآوری دادههای پژوهش از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه این پژوهش، حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی و اساتید دانشگاه بود و 3۶5 آزمودنی به روش تصادفی و بر مبنای نامعین بودن حجم جامعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود و سوالات با کاربست طیف پنج نقطهای لیکرت اندازه گیری شدند. فرضیههای پژوهش با آزمون یومن ویتنی برای دو گروه مستقل و تی تک نمونهای برای دو نوع پاسخ یک گروه نمونه و تحلیل واریانس آزمون شدند.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاکی از آن بود که شکاف انتظارات، عملکرد، محدودیت و انتظارات-عملکرد در آموزش حسابداری وجود داشته و شکاف انتظارات-عملکرد بر کیفیت حسابرسی رابطه منفی معناداری دارد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر میتواند به مدرسین و متخصصان حسابداری در راستای پرورش فارغ التحصیلان دارای مهارتهای حسابداری لازم و با توانایی برآورده کردن نیازهای متغیر کمک کند تا بتوانند از فشارهای وارده از جانب سازمانهای دولتی و خصوصی مبنی بر کمبود نیروی انسانی با شایستگی لازم بکاهند و اطلاعات لازم جهت خط مشی استخدام، آموزش و جبران خدمت پرسنل مؤسسات حسابرسی را فراهم میآورد.
دانش افزایی: نتایج پژوهش حاضر علاوه بر پوشش خلاء پژوهشهای موجود در این حوزه، راهنمایی برای دانشگاهها در رابطه با ایجاد شایستگیهای لازم دانشجویان جهت آمادگی آنها در حرفه حسابرسی و در نتیجه حفظ و ارتقای کیفیت حسابرسی فراهم مینماید.
کلیدواژهها