چکیده
هدف: در کنار رشد و توسعه زنجیره های تامین مدیریت ﺟﺮﯾﺎنهایﻣﺎﻟﯽو اﻓﺰاﯾﺶ اﺛﺮﺑﺨﺸﯽآنها سبب اﯾﺠﺎد ﭘﺎﯾﺪاری و ﮐﺎرآﻣﺪی سیستمها و روﯾﻪها خواهد شد. برای ارزش آفرینی شرکت توجه به متغیرهای قابل و غیرقابل کنترل احساس میشود. هدف ما بررسی آثار عوامل اجتماعی و زیست محیطی بر ارزش آفرینی زنجیره (تولید و بازیافت قطعات پلیمری) هست که نقش کلیدی نسبتهای مالی نیز بررسی شده است.
روش: پژوهش پیشرو مبتنی بر مدلسازی ریاضی از نوع کمی، کاربردی بوده وهمزمان بخشهای اجتماعی، زیست محیطی و جریانهای مالی برای بهبود ارزشاقتصادی مدلسازی می شوند. استفاده از الگوریتم فرا ابتکاری ترکیبی ممتیک که حاصل ترکیب دو الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی تبرید است، در دستور کاربوده و ﭘﺎراﻣﺘﺮهای ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﺎﻟﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﻧﺴﺒﺖ ﺟﺎری، نسبت آﻧﯽ، نسبتهای ﺑﺪهی ﺑﻪ ﺣﻘﻮق ﺻﺎﺣﺒﺎن سهام، ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺳﻮد ﺧﺎﻟﺺ، ﻧﺴﺒﺖ وﺟﻪ ﻧﻘﺪ و ﻧﺮخ ﺑﺎزﮔﺸﺖ سرمایه بررسی میشوند.
یافته ها: نتایج نشان می دهند، توجه به متغیرهای مالی و اهداف مرتبط به آنها به افزایش سودآوری منجر شده و دستیابی به ارزشهای آتی محقق می شود. بالطبع تحقق ارزش افزوده نگرش به فاکتورهای اجتماعی و عوامل زیست محیطی را هم بهبود بخشیده وتقویت می نماید.
نتیجه گیری: برمبنای یافته های پژوهش به این نتیجه می رسیم که اگر شرکتها علاوه بر توجه داشتن به موضوع سودآوری، مسائل اجتماعی و عوامل زیست محیطی را نیز درنظر داشته باشند، از طریق ایفای مسئولیتهای اجتماعی و رسالت حفظ محیط زیست به مشروعیت مضاعف دست یافته و افشای آن به بهبود سودآوری و نهایتا افزایش ارزش اقتصادی منجر می شود.
دانش افزایی: دستاوردی که این مطالعه با توجه به سطوح و ابعاد درنظرگرفته شده شامل تولید کننده، مراکز جمع آوری در قالب تامین کننده ومراکز توزیع برای مدلسازی شبکه زنجیره تامین داشته است، همزمان اﺑﻌﺎد ﻣﺎﻟﯽ و ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ در کنار نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی درچارچوبی با ﻧﮕﺮش ﮐﻞﮔﺮا و ﺳﯿﺴﺘﻤﯽ بررسی شده و ارائه چنین رویکردی یکپارچه به عنوان نوآوری تحقیق تلقی می شود.